Felhasználási feltételek

A Makro-Stúdió Bt. által üzemeltetett erdelyi-tarskereso.hu (a továbbiakban "Szolgáltató") felhasználásának feltételeit az alábbiakban olvashatod, melyek az oldal használatának megkezdésével minden felhasználó számára kötelező érvényűek.

1. Szolgáltatás

1.1 Szolgáltatás elérhetősége

A Szolgáltatás a paratlan.hu, erdelyi-tarskereso.hu, kereszteny-tarskeresok.hu, diplomas-tarskeresok.hu, fenykepes-tarskereso.hu domain név alatt elérhető közösségi rendszer, valamint a letölthető, vagy online elérhető alkalmazások (a továbbiakban: "Weboldal"), beleértve annak összes szolgáltatását és funkcióját.

Székhely: Magyarország, 1174 Budapest, Rákosmezei repülők útja 8/1. (csak levelezési cím, nem ügyfélszolgálat)
Cégjegyzékszám: 01-09-950656
Adószám: 21902282-1-42
Telefon: +36304546733
E-mail: kukac

1.2 A szerződés időtartama és felmondása

A Szolgáltatás használatára a jelen Felhasználási feltételek vonatkoznak. Felhasználó bármikor, bármilyen okból azonnal megszüntetheti a Szolgáltatás használatát, ha törli hozzáférését a saját profilján keresztül. Szolgáltató bármikor, bármilyen okból azonnal megszüntetheti a Szolgáltatás nyújtását Felhasználó részére, ilyen esetben a felhasználó nem jogosult a Szolgáltatás használatára.

1.3 Általános rendelkezések

A Szolgáltatást Szolgáltató nyújtja. A regisztráció során meg kell adnod egy érvényes e-mail címed, születési dátumod, lakhelyed, valamint nemed.

Ha nem érted, vagy nem fogadod el a feltételeket akkor ne használd a Weboldalt. Ha nem fogadod el a feltételeket akkor nincs jogod használni a Weboldalt.

2. Szolgáltatás felhasználói

2.1 Természetes személyek

A Szolgáltatást csak 18 éven felüli természetes személyek (a továbbiakban: "Felhasználó") vehetik igénybe. A nem természetes személyek megjelenítésére létrehozott adatlapokat (például, de nem kizárólagosan: közösségi, üzleti, társadalmi célú regisztráció) Szolgáltató minden további értesítés nélkül törli.

2.2 Felhasználók törlése

Szolgáltató fenntartja magának a jogot, hogy minden további értesítés nélkül törölje azon Felhasználóját, aki bármely más személy nevével, képével, e-mail címével vagy egyéb más személyes információjával visszaél, különösen, ha a felhasználó által a Szolgáltatáson keresztül megjelenített tartalom:

 • védjegyet sért;
 • közszereplő, kivéve, ha bizonyítani tudja valódiságát;
 • más személy érdekeit sértő név;
 • vallási, nemzetiségi, szexuális vagy politikai hovatartozását gyalázó, sértő, obszcén illetve trágár kifejezés;
 • akár burkolt, akár nyílt reklámhordozónak tekinthető

Sem a Felhasználó, sem a Szolgáltató által kezdeményezett megszüntetés nem jogosít kártérítésre.

3. Tartalom

3.1 Felhasználó felelőssége

A felhasználó teljes mértékben felelős azért a tartalomért (a továbbiakban: "Tartalom"), amit a Szolgáltatás rendszerén belül elhelyez, ideértve, de nem kizárólagosan a fényképeket, személyes adatokat, beszélgetéseket, szavazásokat, személyes üzeneteket, a szolgáltatáson keresztül közzétett.

Felhasználó a jelen dokumentum elfogadásával tudomásul veszi, hogy Szolgáltató rendszerén keresztül elérhetővé tett tartalmakat előzetesen nem szűri, továbbá nem köteles a Szolgáltatáson keresztül közzétett Tartalmat figyelni sem. Ha Szolgáltató olyan Tartalmat talál, amely látszólag nem felel meg jelen dokumentum feltételeinek, kivizsgálhatja az esetet, és saját mérlegelési szabadságában, jóhiszeműen eldöntheti, hogy törli-e az adott Tartalmat. Szolgáltató nem vállal felelősséget vagy kötelezettséget az ilyen tevékenységek teljesítéséért vagy nem teljesítéséért. Felhasználó tudomásul veszi, hogy a Szolgáltatás használatával sértő, illetlen vagy kifogásolható Tartalmaknak is ki lehet téve. Szolgáltató semmilyen körülmények között, semmilyen módon nem felelős semmiféle Tartalomért, beleértve, de nem kizárólag a Szolgáltatáson keresztül közzétett bármely Tartalomban található hibákat vagy hiányosságokat, illetve bármely Tartalom használatából fakadó bármilyen veszteséget vagy kárt.

Szolgáltató, mint közvetítő szolgáltató nem felelős a továbbított, közzétett információért.

3.2 Tartalom eltávolítása

Szolgáltató minden értesítés nélkül eltávolíthatja az olyan Tartalmat, amelyeket a kizárólagos döntési jogkörében jogellenesnek. Továbbá Szolgáltató minden értesítés nélkül eltávolíthatja az olyan tartalmakat, melyek megsértik vagy megszegik bármely fél szellemi alkotáshoz fűződő jogát, szerzői és szomszédos vagy egyéb tulajdonosi jogát vagy a jelen felhasználási feltételekben foglalt rendelkezéseket, vagy bármilyen személyes adatot tartalmaz (például email címet, telefonszámot, weboldal címet, Facebook, vagy bármely más közösségi oldal linkjét).

A Szolgáltatónak joga, de nem kötelessége a Weboldalra feltöltött tartalmak, valamint a tagok között zajló viták ellenőrzése.

3.3 Tartalmak kezelése

Felhasználó a Szolgáltató oldalán talált tartalmakat nem adhatja el és nem módosíthatja, továbbá semmilyen módon és semmilyen nyilvános vagy kereskedelmi célból nem sokszorosíthatja, jelenítheti meg, mutathatja be nyilvánosan, terjesztheti vagy más formában nem használhatja azokat.

3.4 Linkek megjelenése

Felhasználók más internetes webhelyekre és erőforrásokra mutató linkeket tehetnek elérhetővé a Szolgáltatás egyes funkcióin keresztül. Szolgáltató semmilyen hatáskörrel nem rendelkezik az ilyen webhelyek és erőforrások felett. A Felhasználó tudomásul veszi és beleegyezik abba, hogy a Szolgáltató nem felelős az ilyen külső webhelyek és erőforrások elérhetőségéért, és a rajtuk elhelyezett vagy rajtuk keresztül elérhető tartalomért.

3.5 Tárolási irányelvek

Felhasználó beleegyezik abba, hogy a Szolgáltató semmilyen kötelezettséget vagy felelősséget nem vállal a Szolgáltatásban vagy azon keresztül fenntartott vagy közzétett Tartalom törléséért, illetve tárolásának meghiúsulásáért.

4. Prémium tagság

4.1 Prémium tagság

A Szolgáltatás összes funkciójának eléréséhez a Felhasználónak Prémium tagságot kell váltania.

A Prémium tagság felmondás hiányában bankkártyával vagy PayPal-lal fizetve automatikusan megújul az aktuális előfizetési időszak utolsó napján. Emelt díjas SMS-nél, banki átutalásnál, postai befizetésnél a felhasználónak saját magának kell az előfizetés megújítását kezdeményeznie ha újra Prémium tag szeretne lenni, ezen fizetési módok esetén nincs automatikus megújulás.

Az automatikus megújítás addig tart, amíg bármelyik fél el nem határozza annak felmondását. Felhasználó az előfizetés automatikus megújulását bármikor lemondhatja a sikeres fizetést követően egy kattintással a Beállítások oldalon a Prémium tagság résznél, e-mailben a(z) kukac e-mail címen, vagy belső üzenetet küldve a Páratlan moderátornak.

Szolgáltató jogosult felmondani a Prémium tagságot amennyiben az automatikus megújulásnál a Felhasználó bankkártyáján, vagy PayPal számláján nincs fedezet és így nem teljesül a következő automatikus fizetés.

Szolgáltató minden fizetésről automatikus e-mailt és belső üzenetet küld, amiben tájékoztatja a felhasználót a Prémium tagság áráról, idejéről és megújulásáról, vagy lejáratáról.

Felhasználó a Beállítások oldalon a Prémium tagság résznél láthatja, hogy pontosan meddig érvényes az előfizetése, mikor fog megújulni, vagy mikor fog lejárni ha be van kapcsolva az automatikus megújulás.

Felhasználó a díjcsomagok aktuális árait az előfizetési oldalon láthatja Prémium tagság váltása előtt.

Megújuló fizetésnél az előfizetési díj azon bankkártya, vagy PayPal fiók terhére kerül kiszabásra, amelyet az eredeti jogügyletnél használt a Felhasználó.

Szolgáltató fenntartja a jogot, hogy a díjcsomagok fajtáját és díjszabását egyoldalúan módosítsa új csomagok létrehozásával. Az új díjcsomagok díjszabása csak új fizetés esetén érvényesül, a jelenleg is aktív, megújuló előfizetés díjszabása a lemondásig nem módosul. Az előfizetési díjak bármely változásának közzététele a Prémium tagság oldalon történik, és a közzététel napjától hatályos.

Regisztráció megszűnésekor, törlésekor az automatikus megújulás is törlődik, így ezt a Felhasználónak nem kell külön kezdeményeznie.

A Prémium tagságért a Felhasználó a következő szolgáltatásokat veheti igénybe:

 • A homályos képek eltűnnek, megnézheti, hogy kiknek tetszik, kik jelölték be.
 • Rögtön értesül róla, ha elolvasták az üzeneteit.
 • Visszafele is léphet a Randi játékban ha véletlenül nemet nyomott valakire és meggondolta magát.
 • Kapcsolatba léphet 100 társkeresővel minden nap, korlátlan számú üzenetet küldve.
 • Megnézheti az összes személyt akik megnézte a profilját az elmúlt 3 hónapban.
 • Törölheti az elküldött üzeneteit a címzettől is.
 • Fénykép nélkül is használhatja az oldal összes funkcióját.
 • Böngészhet láthatatlanul, így a másik fél nem értesül róla ha megnézi a profilját.
 • Kapcsolatba léphet azokkal is, akik nem az ő korcsoportjában és lakhelyén keresnek társat.
 • Kapcsolatba léphet a népszerű tagokkal.
 • A Prémium tagság mellé ajándék krediteket adunk, amivel kiemelheti a profilját.
 • Eltűnnek a hirdetések az oldalról.
 • Profilod kiemelten jelenik meg.
 • Láthatod, hogy kinek mennyi olvasatlan üzenete van.

Szolgáltató fenntartja a jogot, hogy a Prémium tagságért járó szolgáltatásokat a Felhasználó előzetes értesítése mellett módosítsa, kibővítse.

Felhasználó elfogadja, hogy a Prémium tagság jóváírása banki átutalás, vagy postai befizetés esetén nem minden esetben azonnali. Ezeknél a fizetési módoknál a Prémium tagság aktiválása az összeg bankszámlánkra történő beérkezése után történik.

Felhasználó elfogadja, hogy a Prémium tagságra befizetett díjat Szolgáltatónak nem áll módjában visszajuttatni az előfizetőnek a Szolgáltató hibáján kívüli rendszerleállás esetén (vis major), sem abban az esetben, ha a felhasználó törli a regisztrációját.

Felhasználó elfogadja, ha reklámból vagy ajándékként ingyenesen Prémium tagságot kap, ezeket bármikor érvénytelenítheti a Szolgáltató.

4.2 Kreditek vásárlása

A Weboldalon, adott szolgáltatások eléréséhez Krediteket vásárolhatsz. Elfogadod és tudomásul veszed, ha reklámból vagy ajándékként ingyenesen kreditet kapsz, ezeket bármikor érvénytelenítheti a Szolgáltató. Abban az esetben, ha te magad, saját akaratodból törlöd a profilodat, illetve a Szolgáltató szünteti azt meg, esetlegesen elkövetett szabálysértésed miatt, minden korábban kapott, vagy vásárolt Kreditedet elveszíted a regisztrációddal együtt.

5. Helyénvaló magatartás

5.1 Felhasználó magatartása

Felhasználó a Szolgáltatás használata során felelősséggel tartozik saját magatartásáért és kommunikációjáért. Felhasználó beleegyezik, hogy csak olyan üzenetek és anyagok beküldésére, illetve fogadására használja a Szolgáltatást, amelyek helyénvalók, törvényesek és a Szolgáltató meglévő Tartalmához kapcsolódnak.

5.2 Feltételek

Felhasználó beleegyezik abba, hogy a Szolgáltatás használatakor nem folytatja az alábbi tevékenységeket, ellenkező esetben hozzáférését Szolgáltató korlátozhatja, vagy törölheti, akár előzetes tájékoztatás nélkül is:

 • nem helyénvaló, rágalmazó, pornográf, obszcén vagy illegális Tartalom közzététele;
 • rágalmazás, sértegetés, zaklatás, fenyegetés vagy törvényes jogok megsértése;
 • bármely harmadik személy anyagainak rendelkezésre bocsátása a harmadik személy hozzájárulása nélkül;
 • bármely harmadik személy bármely védjegyét, szerzői jogát, szabadalmát vagy más tulajdonosi jogát sértő Tartalom közzététele;
 • illegális tevékenységek hirdetése vagy azokról útmutató, információ közreadása;
 • piramisjátékot hirdető üzenetek, lánclevelek vagy bomlasztó kereskedelmi üzenetek, illetve hirdetések vagy bármiféle tiltott üzenetek közzététele;
 • olyan anyagok publikálása és rendelkezésre bocsátása, amelyek félrevezető módon azt sugallják, hogy azokat Szolgáltató hivatalosan támogatja vagy hagyta jóvá;
 • felhasználói fiókok létrehozása automatikus eszközzel, illetve hamis ürüggyel;
 • többszöri regisztráció, aktív, használatban lévő profil mellett;
 • nemkívánatos elektronikus kommunikáció létesítése, mint a "spam", vagy más tagoknak küldött lánclevelek (hoax), vagy a többi tagnak a szolgáltatás használata során bármely egyéb módon történő zavarása, a weboldal bármely területein az oda nem illő zavaró, agresszív vagy témán kívüli ("offtopic")

hozzászólásokat, hirdetéseket, illetve azokat az ismételt hozzászólásokat, amelyeket több helyen azonos tartalommal, rövid időn belül "flood"-szerűen szórnak szét.

Bár a Szolgáltató tiltja a nem kívánatos Tartalmak megjelenését és a nem helyénvaló magatartást, Felhasználó tudomásul veszi és elfogadja, hogy ilyen magatartásnak és/vagy Tartalomnak ennek ellenére ki lehet téve, és hogy a Szolgáltatást saját kockázatára használja.

6. Egyéb rendelkezések

6.1 Felhasználási feltételek módosításának lehetősége

A Szolgáltató jelen Felhasználási feltételeket bármikor, előzetes értesítés nélkül módosíthatja. A módosítások a Weboldalon történő közzétételtől számított harminc (30) nap múlva lépnek érvénybe, és amennyiben továbbra is használod a Weboldalt, az automatikusan azt jelenti, hogy elfogadod az új változatot. Amennyiben a Weboldalra saját belépési adataiddal belépsz, abban az esetben a frissített Felhasználási feltételeket azonnal elfogadod. A Felhasználási feltételek aktuális verzióját bármikor, még a Weboldalra belépés előtt is meg tudod tekinteni, az oldal legalján, a Felhasználási feltételek menüpontra kattintva.

6.2 Kártalanítás

Felhasználó beleegyezik abba, hogy a Szolgáltatót kártalanítsa minden harmadik személy részéről felmerülő igénnyel szemben, amely a Szolgáltatás használatával függ össze vagy abból ered, ideértve bármely természetű vagy fajtájú követelést, költséget, ami bármely igényből, hiányból, kárból, perből, ítéletből, peres eljárás költségéből és ügyvédi költségből ered. Ezekben az esetekben Szolgáltató írásban értesít az igényről, perről vagy eljárásról.

6.3 Szolgáltató felelőssége

Szolgáltató nem tartozik felelősséggel jelen felhasználási feltételekben leírt kötelezettségek nem teljesítésével okozott hiányért vagy károkért. Ezt meghaladóan Felhasználó megértette és hozzájárul ahhoz, hogy valamennyi felhasználó adatait, beleértve a Felhasználóét is Szolgáltató összegyűjtse, felhalmozza és névtelenül a Szolgáltatás rendszerébe integrálja, valamint az így az összegyűjtött adatokat anonim statisztikai és analitikus bejelentési célokra felhasználja.

Felhasználó beleegyezik abba, hogy a Szolgáltatást kizárólag a saját kockázatára használja, és elfogadja, hogy Szolgáltató nem vállal felelősséget a használat során esetlegesen felmerülő vagyoni vagy nem vagyoni károkért.

6.4 A felelősség kizárása

Szolgáltató minden felelősséget vagy kötelezettséget kizár a Szolgáltatásban megjelenő információ vagy Tartalom pontosságával, tartalmával, teljességével, törvényességével, megbízhatóságával, illetve működőképességével és rendelkezésre állásával kapcsolatban. A Szolgáltató minden felelősséget vagy kötelezettséget kizár a felhasználó vagy a Szolgáltatást használó más személyek magatartásával kapcsolatban.

A Szolgáltatást, és a benne található összes Tartalmat, információt a jelen állapotában, mindenféle szavatosság nélkül bocsátja Szolgáltató a Felhasználó rendelkezésére.

A felhasználó határozottan beleegyezik abba, hogy a Szolgáltatást teljes mértékben a saját felelősségére és kockázatára használja.

6.5 A felelősség korlátozása

A Szolgáltató semmilyen körélmények között nem tartozik felelősséggel a felhasználónak semmiféle olyan közvetett, következményes, rendkívüli, alkalomszerű vagy jelzés értékű kárért, amely a szolgáltatás használatából vagy használatával kapcsolatban keletkezik.

6.6 További rendelkezés

Minden, a Szolgáltatásból eredő jogvita, amelyet békés úton nem sikerül rendezni, a Pesti Központi Kerületi Bíróság vagy a Fővárosi Bíróság kizárólagos illetékessége alá tartozik, hatáskörtől függően.

Utolsó frissítés: 2020. május 21.